Tekken-pelisarja

Mitä yhteistä on nimillä Yoshimitsu, Bryan Fury, Giga tai Anna Williams? Monelle nämä nimet eivät sano mitään, mutta virtuaalisessa pelimaailmassa he ovat taistelevia kuuluisuuksia. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista pelisarjoista, Tekkenistä, ja sen kolmiulotteisessa virtuaalimaailmassa taistelevista hahmoista. Peleissä loikitaan, tehdään iskusarjoja ja vastustaja voidaan heittää ilmaan ja iskeä häntä sitten hyökkäyskombosarjalla.

Kyseessä on siis vauhdikasta menoa kuvitteellisilla hahmoilla, joilla on moninaisia, värikkäitä ja hienosti suunniteltuja ominaisuuksia. Tekken-hahmot ovat kotoisin, kuten nimistäkin voi päätellä, eri puolilta maailmaa. Esimerkkinä mainittakoon Tekken 7:stä tuttu hahmo Lucky Chloe, joka on japanilaishenkinen tanssiva kissatyttö. Kyseinen hahmo oli ilmestyttyään hyvin vastaanotettu Aasian maissa, mutta ei ole yhtä suosittu länsimaissa, mikä selittääkin sen, että pelisarjaan on luotu lukematon määrä eriluontoisia hahmoja jokaiseen makuun sopeutuen.

Tekken-pelisarja on kehitetty Japanissa alunperin pelihalleissa pelattavaksi, mutta siitä on sittemmin tehty useita versiota eri pelikonsoleilla, kuten PlayStationeilla ja Xboxeilla pelattavaksi. Pelisarja on yksi ensimmäisiä 3D-tappelupelejä ja se on myös nykyään maailmassa eniten myyty taistelupelisarja, joka onkin edennyt jo yhdeksänteen osaansa.

Intensiivistä nappien näpyttelyä

Tekken-hahmojen taistelujärjestelmä toimii neljällä napilla, joista kukin liikuttaa hahmon eri raajaa. Jokaisella hahmolla on oma taistelutyylinsä ja omat iskusarjansa, joten näin jokainen pelaaja voi valita oman suosikkihahmonsa pelattavaksi. Samat hahmot taistelevat sarjan eri osissa, mutta uusiin peleihin tuodaan yleensä myös uusia hahmoja. Peliä voi pelata joko yksinpelinä tietokonetta vastaan tai moninpelinä. Pelatessa kaksi tai useampi hahmoista ottavat toisistaan mittaa, ja voittava hahmo saa itselleen pisteitä, joilla voi parantaa omia taitojaan, varusteitaan tai ulkoista olemustaan. Voidakseen voittaa vastustajansa on Tekkenissä osattava hallita eri näppäinyhdistelmiä, minkä lisäksi pelin mekaniikka on tunnettava hyvin.

Taitaville Tekken-pelaajille löytyy mahdollisuus mitellä taidoistaan verkkopelikilpailuissa, ja myös kotimaisia taistelupelitapahtumia järjestetään, jotka on tarkoitettu kaikenikäisille osallistujille. Tällaisia ovat esimerkiksi Porissa järjestettävä Luminyrkkiturnaus ja Helsingissä järjestettävä Rautanyrkki. Turnaus kestää yleensä koko viikonlopun, ja osallistujat tuovat omat pelikonsolinsa mukanaan. Pelitiloissa voi myös yöpyä. Muihin pelaajiin voi myös olla yhteydessä esimerkiksi erilaisten keskustelufoorumeiden kautta.
Tekken-pelisarjan uutuudet, arvostelut ja pelimaailman tärkeimmät ilmiöt raportoidaan myös Pelaaja-lehdessä tai sen virtuaalisesta versiossa, missä voit itsekin antaa kommentteja omasta suosikkihahmostasi tai peliuutuuksista.